21/3/10

21 de març, Dia Mundial de la Poesia

La primavera és el temps de la llum, els colors, l'alegria, el reencontre amb la natura, el reviscolament de la força de la vida, de l'amor..., potser per això els que saben molt i manen prou, han decidit dedicar alguns dies, de manera especial, a les lletres boniques ( la literatura). Així tenim que el 21 de març, la Unesco, el va proclamar a l'any 2000 "Dia mundial de la poesia".
Enguany ens agafa fora d'hora, però no està de més saber-ho i recordar-ho per si algú s'anima i s'inspira per compondre un bell poema.
Valga'ns com a mostra de celebració les paraules precioses que ha dedicat a aquest dia la Directora General de la UNESCO:

"Tota llengua té la seua poesia i cada ser humà posseïx les claus de la seua pròpia poètica. Bé en formes simples o ornamentades, la poesia capta els aspectes de l'experiència humana més difícils de traduir.
En este Dia Mundial de la Poesia 2010, recordem que la poesia és un territori universal on els pobles poden trobar-se per mitjà de paraules de tots els colors, ritmes i sons. Paraules que, siga quina siga la llengua de la que han brollat, van molt lluny darrere d'una llum lligada a l'essència
mateixa del ser humà, a la dignitat de cada persona"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada