15/2/10

Concurs de l'ONCE "Superem barreres"

"Saps qui són les persones amb discapacitat? Les persones que no poden fer servir un sentit, com ara la vista o l'oïda, les que van en cadira de rodes, les que tenen síndrome de Down... Participar en aquest concurs és una manera de solidaritzar-te amb aquestes persones. I per què t'hi has de solidaritzar? Perquè necessiten que les persones com tu s'adonen que, si el món canviés una miqueta, trobarien menys dificultats i barreres."
Així comença el manual de l'alumne amb el qual l'ONCE et convida a participar en la 26 edició del seu concurs "Superamos Barreras".
Enguany el nostre col.le participa, a classe el tutor o tutora vos guiarà sobre el que heu de fer, perquè el concurs no es tracta només de llegir un conte i fer un treball per enviar-lo. Hi ha un vídeo, una cançó, i moltes activitats que vos ajudaran a conèixer l'Once i comprendre el món dels discapacitats. En el manual de l'alumne que vos donarà el mestre o la mestra trobareu un munt d'experiències interessants i emocionants. Una vegada les hageu fetes, llegiu els relats escrits per cinc escriptors i escriptores famosos. Comenteu els relats, trieu-ne un per grup, poseu-li un títol i feu la portada, com si anàreu a editar un llibre. Els relats són de Care Santos, José Ángel Mañas, Fernando Marías, Jordi Sierra i Fabra i Blanca Álvarez.
Ah! Si vos animeu podeu escriure també un relat.

Més informació
Aquí pots descarregar-te el manual de l'alumne

14/2/10

ELS CONTES PROTAGONISTES DEL CARNESTOLTES.

Les reines del carnestoltes són la fantasia, la imaginació i la faula, i on trobarem més faula, imaginació i fantasia que en els contes?.
Els contes tradicionals, vells, antics, recreats al llarg de segles per homes i dones per a entretenir els xiquets i xiquetes, siga en llenguatge oral o escrit ens regalen una milionada de personatges tendres o durs, admirables i inoblidables dignes de copiar. Els contes clàssics, creats per escriptors i escriptores amb un talent especial capaç de fer immortals i universals els seus protagonistes, ens deixen models a seguir o a evitar, però sempre a recordar.
Per això, enguany, al col.le, hem buscat inspiració en els contes per a crear les nostres disfresses. Cada classe ha triat un conte, i ha recreat al seu aire els personatges, amb vestimentes de disseny propi, sense altre model que el dictat per la lectura del conte, la imaginació pròpia i els materials de què disposaven. El resultat ha quedat REDÓ. Vos convidem a comprovar-ho.
Enllaç a la web del col.le

Enllaç a papers digitals

11/2/10

L'ABECEDARI DE LA PAU

Entre els treballs elaborats durant la setmana de la Pau, la classe de 4t ha creat un abecedari digne de figurar en el taller d'escriptura. Endemés, ens serveix per a plantejar una composició cooperativa: en els comentaris podeu anar afegint paraules, per a cada lletra, que ajuden a aconseguir la PAU .

A: amor, amistat, admiración, atenció.
B: Besar, bondat.
C: celebrar, compartir.
D: donar.
E: emoción.
F: fantasia .
G: gràcies, guerraNO .
H: hola, humor,
I: idea, igualtat, imaginar.
J: joventut .
K : .
L: llibertat.
M: món .
N: noblesa .
O: obert, obsequi, oir .
P: pau, pacífic .
Q: querer .
R: raonar.
S: salut.
T: tolerància , tots, totes .
U: unitat .
V: vida, violènciaNO.
W: wonderful.
X: xiuxiuejar .
Y: yes .
Z: zen