28/1/09

EQUIP D'ORDINADORS A LA BIBLIOTECA

Ja hem posat en marxa els tres terminals engegats a l'ordinador de la biblioteca. Funcionen amb el Lliurex, tenen instal.lats l' open oficce i accés a internet. Podeu utilitzar-los per a fer treballs escolars, consultes, buscar informació... només heu de portar una autorització del tutor o tutora on indique endemés que tipus de treball aneu a realitzar. L'horari d'ús és el mateix que el de la biblioteca, naturalment les normes també són les mateixes a més de guardar un tractament impecable cap als equips informàtics.

27/1/09

LLIBRES RECOMANATS

Títol: “Les peripècies d’un gra de café” Autor: Ronald Sierra. Editorial: Bullent Tracta d’un gra de café que vol anar al molinet i després a la cafetera. És molt divertit. El recomana: Àngela .
Títol: “Així era l’avi” Autor: Gustavo Roldan. Editorial: Parramon. Tracta sobre la vida d’un cuiner que fa pastissos. És molt interessant. El recomana: Yasmina .
Títol: “Berenars amb Cleopatra.” Autora: Teresa Broseta. Editorial: Bullent. Tracta d’una xiqueta que comença el curs molt malament fins que es fa amiga d’un xiquet. És molt divertit. El recomana: Àngela de 6e .
Títol: “Enciclopèdia dels animals.” Autor: Stephanie Ledu. Editorial: Cruïlla. Tracta d’un xicotet estudi de més de 150 animals, classificats segons el medi on viuen. Està molt bé per a conèixer millor els animals. El recomana: Gema de 6e .
Título: ”El misterio del cementerio viejo”. Autora: Fina Casalderrey. Editorial: SM. Trata de unos niños que van a un cementerio abandonado a investigar porqué se oyen unas voces. Es muy interesante y misterioso. Lo recomiendan: Eva, Irene, de 6º A, y Maria de 3ºB.
Título: ”Amelia la trapecista”. Autor: Ricardo Alcántara. Editorial: Anaya. Trata de una niña que quiere ser trapecista. Es divertido y muy interesante. Lo recomienda: Claudia de 5º.
Título: ”Cuando los gatos se sienten solos”. Autor: Mariasun Landa. Editorial: Anaya. Trata de una niña que su madre se va a trabajar al circo, su padre se marcha i ella se queda con los gatos. Es muy interesante. Lo recomienda: María de 6ºA.
Título: ”La araña Violeta”. Autora: Violeta Montreal. Trata de una araña que vive en un árbol y de una mariposa a la que quiere cazar. Hay mucho compañerismo y amistad. Lo recomienda: Hicham de 5º.

22/1/09

LLORENÇ ENS POSA LES PILES PER A COMPARTIR CONTES.

Es va fer curt l'encontre amb el rondallaire i escriptor Llorenç Giménez. Ens va contar una pila de contes, rondalles, acudits, endevinalles, embarbussaments... També ens va mostrar llibres i ens va explicar que endemés de llegir les lletres hem de llegir les imatges. Observar les il.lustracions és una altra manera de conèixer la història que ens explica el llibre i ajuda molt a que els xiquets i xiquetes comprenguen el text. A canvi de que ens posara les piles per perdre la por a contar contes, li vam brindar un munt d'aplaudiments, de rialles i de somriues. Sí senyor! dóna gust compartir contes, siga llegint, siga mirant les imatges, siga contant-los de paraula.


Lectura a l'aire de Llorenç, dedicada a un futur alumne.

18/1/09

COMENÇA “LLEGIR JUNTS A CASA”.



Dimecres 14 de gener vam presentar el programa “Llegir Junts a casa”. Es tracta d’una experiència dirigida a implicar les famílies en l’animació i foment a la lectura i les activitats es perllongaran durant el que queda de curs.
A la presentació vam comptar amb la col.laboració del director de la Fundació Bromera Josep Antoni Fluixà que, en una xarrada interessant i amena, ens va mostrar les bondats dels llibres i ens va descobrir mil i una manera de fer de la lectura un plaer. (Informació sobre la Fundació Bromera.)

12/1/09

PROGRAMA D'ACTIVITATS "LLEGIR JUNTS EN CASA"


Benvolgudes famílies:
Vos convidem a contribuir amb nosaltres en la millora de l'hàbit lector dels vostres fills i filles, la comprensió lectora i l’estima als llibres.
Els xiquets i les xiquetes aprenen a llegir en l'escola, però l'afició els ha de vindre també de casa. El vostre exemple és fonamental: llegir amb ells, que vos vegen llegir, disfrutar de la lectura...
Segur que la idea vos sembla encertada, però també fa que vos pregunteu:
Com he de donar exemple de lector als meus fills? D’on trac el temps per a llegir amb ells? Què he de fer? Quins Llibres podem llegir?
Per a ajudar-vos a que contribuïu a fer dels vostres fills i filles bons lectors, hem organitzat el programa
LLEGIR JUNTS A CASA .
Les activitats, de caràcter voluntari, es realitzaran durant el 2n i el 3r trimestre del present curs, la majoria les fareu a casa, perquè vosaltres i els vostres fills sereu els protagonistes i els que triareu els moments i els dies de llegir junts.
També farem xarrades al col.legi per a informar-vos, animar-vos i resoldre dubtes.
XARRADES:
DIMECRES 14 de gener, a les 19h. al Ceip “Port de Xàbia”:
· QUÈ ÉS EL PROGRAMA LLEGIR JUNTS A CASA? Pepa Guardiola.
· PER QUÈ LLEGIR JUNTS? Josep A. Fluixà , Director de la Fundació Bromera
DIMECRES 21 de gener, a les 19h. al Ceip “Port de Xàbia”:
· CONTAR CONTES, QUE GUST DE COMPARTIR MOMENTS! Llorenç Giménez, Rondallaire.

Esperem la vostra participació.

Queridas familias:
Os invitamos a contribuir con nosotros en la mejora del hábito lector de vuestros hijos e hijas, la comprensión lectora y la estima a los libros.
Los niños y las niñas aprenden a leer en la escuela, pero la afición les debe venir también de casa. Vuestro ejemplo es fundamental: leer con ellos, que os vean leer, disfrutar de la lectura...
Seguro que la idea os parece acertada, pero también hace que os preguntéis:
¿Cómo debo dar ejemplo de lector a mis hijos? ¿De donde saco el tiempo para leer con ellos? ¿Qué debo hacer? ¿Qué Libros podemos leer?
Para ayudaros a que contribuyáis a hacer de vuestros hijos e hijas buenos lectores, hemos organizado el programa
LEER JUNTOS EN CASA .
Las actividades, de carácter voluntario, se realizaran durante el 2º y 3º trimestre del presente curso, la mayoría las haréis en casa, porque vosotros y vuestros hijos seréis los protagonistas y los que elegiréis los momentos y los días de leer juntos.
También haremos charlas en el colegio para informaros, animaros y resolver dudas.
CHARLAS:
MIÉRCOLES 14 de enero, 19h. al Ceip “Port de Xàbia”
· ¿QUÉ ES EL PROGRAMA LEER JUNTOS EN CASA? Pepa Guardiola.
· ¿POR QUÉ LEER JUNTOS? Josep A. Fluixà , Director de la Fundación Bromera
MIÉRCOLES 21 enero, 19h. al Ceip “Port de Xàbia”
· CONTAR CUENTOS, QUE GUSTO DE COMPARTIR MOMENTOS! Llorenç Giménez,

Esperamos vuestra participación.

11/1/09

EL MÓN MÀGIC DELS LLIBRES

La setmana cultural de juny de 2007 la vam dedicar al Món màgic dels llibres. Vam inaugurar l'ampliació de la biblioteca i vam fer tallers de lectura, d'escriptura, de llibres, de paper reciclat, de paper d'aigües, de conta contes amb el rondallaire Llorenç Giménez. Vos mostrem uns reportatges d'algunes de les activitats que vam realitzar.


CLICA AQUÍ PER A VORE MÉS FOTOGRÀFIES

EN BUSCA DEL TRESOR

L'activitat es realitza per donar a conéixer l'organització de la biblioteca als alumnes de 1r de primària. A la fi troben el carnet lector com a tresor. ( Reportatge fotogràfic del curs 2006/2007)
VEURE PLANIFICACIÓ DE L'ACTIVITAT.


Visit My Photos - 13 Pics
En busca del tresor

10/1/09

Diplomes biblioteca C2005-2006

HORARI I NORMES D'US DE LA BIBLIOTECA.

HORARI
DE 12,30 A 13, 30
DILLUNS, DIMARTS, DIJOUS I DIVENDRES
ACTIVITATS .
1.-Consultar llibres sense traure’ls de la biblioteca.
2.-Préstec de llibres per a endur a casa.
3.-“Recomanar un llibre”.
4.-Fer treballs encomanats pel mestre o la mestra de busca i investigació de dades .
5.-Consultar biblioteques i enciclopèdies digitals a internet.
NORMES.
1.-Els llibres s’han de tractar amb cura.
2.-En la biblioteca s’ha de parlar baixet.
3.-Els llibres es demanaran als encarregats i encarregades.
4.-Els llibres es podran endur a casa durant 15 dies.
5.- Els encarregats/des prendran nota dels títols dels llibres prestats així com la data de préstec i la de devolució.
6.-Qui perda un llibre o el trenque n’haurà de comprar un altre igual.
7.-A la biblioteca cal comportar-se molt educadament.
8.-Podeu fer treballs de consulta de llibres o d'internet.
9.-Els llibres de consulta no es poden endur a casa.
10.-La biblioteca no és per a acomplir càstics.

Encarregades i encarregat de biblioteca

TORNS DE BIBLIOTECA

DILLUNS I DIJOUS DE 12,30 A 13, 30:
Giulliana Rubio Álvarez(5 B)
Yasmina El_Habti Borrou (5 B).
Gabriela Gutiérrez Mesa (5B)

DIMARTS I DIVENDRES DE 12,30 A 13, 30:
Maria Piles Henarejos (5 B)
Adil Fazzaga El Habti
Hannan El Ayadi Benabdellah